متخصصان تغزیه بر این باورند که در روزهایی که آلودگی هوا به حد هشدار و یا اضطرار می رسد برای جلوگیری از صدمه دیدن سیستم تنفسی و التهاب دستگاه گوارش باید مصرف شیر ، لبنیات و دیگر فرآورده های لبنی بیشتر شود زیرا آنها دارای فسفر ،منیزیم، کلسیم و خنثی کنندۀ سموم هستند. مصرف شیر و فرآورده های آن سبب نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی، مری و معده می شود. از سوی دیگر استفاده از فرآورده های لبنی موجب می شود که دفع ادرار و مدفوع و به همراه آن ها، مواد آلاینده بیشتر انجام شود بدین ترتیب التهابات و بیماری های دستگاه گوارش کاهش می یابد.همچنین مصرف دوغ و ماست های پروبیوتیک برای مقابله با آلاینده های هوا توصیه می شود زیرا آلاینده های موجود شامل ترکیبات مختلفی هستند که از طریق هوایی که تنفس می کنیم وارد بدن می شوند. بدین ترتیب آثار مخرب آن ها روی بافت های بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق برجای می ماند و در طولانی مدت ابتلا به پوکی استخوان را تشدید می کند. از سوی دیگر در زمان آلودگی هوا، ساخت ویتامین (دی) از طریق پوست به شدت کاهش می یابد. به همین دلیل در شهرهای بزرگ که معمولاً هوای آلوده دارند، کمبود ویتامین (دی) در میان مردم شیوع بالایی دارد. این درحالی است که متخصصان تغزیه بر این باورند که افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطرآلودگی با سرب قرار می گیرند. زیرا گیرنده های فلزات دو ظرفیتی در بدن انسان به صورت رقابتی عمل می کنند. در صورتی که این گیرنده ها، قبلاً با عناصری مانند آهن و کلسیم اشباع شده باشند، بدن کمتر در معرض آلودگی با سرب قرار می گیرد. در این زمینه نیز مصرف بیشتر لبنیات به اشباع کردن این گیرنده ها کمک شایانی می کند.

موضوعات: سلامت
[سه شنبه 1392-12-06] [ 11:02:00 ق.ظ ]