ماه محرم بویژه روز حماسی عاشورا نقطه عطفی در تاریخ اسلام به شمار می رود. طلاب و روحانیون باید از فضای معنوی بالای این ماه خون و قیام برای پیشبرد اهداف مقدس اسلام و تشیع استفاده کامل را ببرند .برای استفاده هر چه بیشتر از این ماه ابتدا باید محرم و امام حسین را به درستی شناخت. آسمونی در این مقاله دیدگاه امام خمینی در مورد ماه محرم و صفر را برای شما عزیزان منتشر می کند.
ماه محرم و صفر از دیدگاه امام خمینی
برای شناخت بهتر از این ماه عظیم و امام حسین علیه السلام و قیام کربلا و پی بردن به هدف آن امام مظلوم شهید از قیام ، باید به سراغ اسلام شناسان برویم .کسانی که عمر خود را با اسلام و مکتب اهل البیت علیهم السلام سر کرده اند .
امام خمینی عالمی وارسته و فقیهی زاهد بودند که در زمان خود بیش از سایر علمای شیعه توانست به حقیقت قیام کربلا پی ببرند و با توجه به این شناخت عمیق و صحیح بود که ایشان توانستند قیام کنند و بساط ظلم را بر چینند.
جملات زیر از امام خمینی (ره) است درباره محرم و صفر و امام حسین علیه السلام و قیام کربلا :
محرم ماهی است که عدالت در مقابل ظلم و حق در مقابل باطل قیام کرده ، و به اثبات رسانده است که در طول تاریخ ، همیشه حق بر باطل پیروز شده است.
محرم ماهی است که به وسیله سید مجاهدان و مظلومان اسلام زنده شده ، و از توطئه عناصر فاسد و رژیم بنی امیه، که اسلام را تا لب پرتگاه برده بودند ، رهایی بخشید.
این خون سید الشهدا است که خونهای همه ملت های اسلامی را به جوش می آورد .
ماه محرم برای مذهب تشیّع ماهی است که پیروزی، در متن فداکاری و خون به دست آمده است.
محرم ماه نهضت بزرگ سید شهیدان و سرور اولیای خداست، که با قیام خود در مقابل طاغوت، تعلیم سازندگی و کوبندگی به بشر داد، و راه فنای ظالم و شکستن ستمکار را به فدایی دادن و فدایی شدن دانست. واین خود سرلوحه تعلیمات اسلام است برای ملتها تا آخر دهر.
با حلول ماه محرم، ماه حماسه و شجاعت و فداکاری آغاز شد.ماهی که خون بر شمشیر پیروز شد.ماهی که قدرت حق، باطل را تا ابد محکوم و « داغ باطله » بر جبهه ستمکاران و حکومتهای شیطانی زد. ماهی که به نسل ها در طول تاریخ ، راه پیروزی بر سر نیزه را آموخت.ماهی که شکست ابر قدرتها را در مقابل کلمه حق، به ثبت رساند.ماهی که امام مسلمین ، راه مبارزه با ستمکاران تاریخ را به ما آموخت.
سید الشهدا را کشتند، اسلام ترقی اش بیشتر شد.
سیدالشهدا _سلام الله علیه_ با همه اصحاب و عشیره اش قتل عام شدند،لکن مکتبشان را جلو بردند.
شهادت حضرت سیدالشهدا مکتب را زنده کرد .
زنده نگه داشتن عاشورا ، یک مسأله بسیار مهم سیاسی _ عبادی است.
انقلاب اسلامی ایران ، پرتویی از عاشورا و انقلاب عظیم الهی آن است.
کربلا کاخ ستمگری را با خون در هم کوبید ، و کربلای ما کاخ سلطنت شیطانی را فرو ریخت.
کربلا را زنده نگه دارید و نام مبارک حضرت سید الشهدا را زنده نگه دارید ، که با زنده بودن او اسلام زنده نگه داشته می شود.
مسأله کربلا ، که خودش در رأس مسائل سیاسی هست ، باید زنده بماند.
ملت بزرگ ما باید خاطره عاشورا را، با موازین اسلامی ، هر چه شکوهمندتر حفظ نماید.
این محرم را زنده نگه دارید؛ ما هر چه داریم از این محرم است.
عاشورا روز عزای عمومی ملت مظلوم است ، روز حماسه و تولد جدید اسلام و مسلمانان است.
تمام این وحدت کلمه ای که مبدأ پیروزی ما شد ، به خاطر این مجالس عزا و این مجالس سوگواری و این مجالس تبلیغ و ترویج اسلام است.
مجالس بزرگداشت سید مظلومان و سرور آزادگان ، که مجالس غلبه سپاه عقل بر جهل،و عدل بر ظلم، وامانت بر خیانت، و حکومت اسلامی بر حکومت طاغوت است ، هر چه با شکوه تر و فشرده تر بر پا شود ، و بیرق های خونین عاشورا به علامت حلول روز انتقام مظلوم و ظالم ، هر چه بیشتر افراشته شود.
ماه محرم ماهی است که مردم آماده اند برای شنیدن مطالب حق.
گریه کردن بر عزای امام حسین ، زنده نگه داشتن نهضت ، و زنده نگه داشتن همین معنا که یک جمعیت کمی در مقابل یک امپراطوری بزرگ ایستاد ، دستور است.
باید سینه زدن هم محتوا داشته باشد.
و در پایان این جمله معروف و پر معنا و مفهوم امام خمینی در مورد ماه محرم و صفر را عنوان می کنیم:
محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
موضوعات: اخبار مدرسه
[دوشنبه 1396-07-03] [ 10:01:00 ق.ظ ]